7 Ocak 2012 Cumartesi

MARMARİS BÖRDÜBET..

İlk buranın ismini arkadaşım Ebrudan duymuştum ben ona bu yaz gittiğimiz Asos sivrice köyünün güzellğinden doğallığından bahsederken oda bana yeni döndükleri tatillerini anlatmaya başladı .O kadar memnun kalmışlar okadar güzel bir yermişki daha anlatması bitmeden valizleri toplayıp gidesim geldi .E ve dönünce internetten bi bakiyim dedim gerçekten resimlerdede çok güzel ve bakir görünüyor.Bebekli aileler için iyi bir alternatif olabilir .Bakalım belkide bu yaz marmaris yollarına düşeriz..













BÖRDÜBETYerli ‘Amazon’ Bördübet, Marmaris’in en bakir yörelerinden biri. Saklı bir cennet olan Bördübet, sık çam ormanları; tavşan, sincap, kurbağa gibi yaban hayvanları; balıkçıl kuşları, saka, bülbül, kuğu gibi çok çeşitli kuşlarıyla büyüleyici bir atmosfer yaratıyor. Reşadiye Yarımadası’nda bulunan koylardan biri olan Bördübet’i diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise içinden geçen dere. Kano ya da teknelerle gezinti yapılabilen deredeki kuğular, ördekler, sülünler konuklarını bambaşka diyarlara götürüyor. Bol ağaçlıklı bir alanda yer aldığı için yazın en sıcak günlerinde dahi serinlikten ödün vermeyen Bördübet’te dere bir kilometre boyunca uzanan plaja açılıyor. Berrak denizi ve temiz havasıyla insanları kendine aşık eden Bördübet’e giderken yanınızda küçük de olsa bir olta götürmeyi ihmal etmeyin. Dere kenarında, yaban hayvanlarının arasında kendinizi Amazon ormanında hissederek, balık tutmanın keyfine varabilirsiniz.
Nasıl gidilir?
Otobüsle ulaşım için ilk durak Marmaris! Marmaris otogarından Bördübet’e giden araçlarla bu doğa harikası yöreye ulaşabilirsiniz. Şayet kendi aracınızla gidecekseniz, Marmaris’ten Datça istikametine giderken yaklaşık 30 kilometre sonra, Balıkaşıran mevkiinde göreceğiniz Amazon-Bördübet tabelasından saptıktan 9 kilometre sonra Bördübet’e ulaşabilirsiniz. En kısa yol ise uçakla Dalaman Havalimanı’na, oradan da 95 kilometre sonra Yerli Amazon’a ulaşmak!

Doğanın kucağında binaların içine hapsolmak istemiyorsanız, Club Amazon’un ponza taşından bungalov evleri ya da ahşap çingene arabaları sizin için doğru seçim olabilir. Daha konforlu bir konaklama isteyenlere ise farklı tipte odaları, özel plajı, sportif aktiviteleri, masaj salonu ve zengin mutfağı ile Golden Key Bördübet’i tavsiye ederiz. Dere kenarında konumlanan otel, çam ağaçlarının gölgesinde sessizlik arayanlar için son derece ideal!
Club Amazon Tel: (0252) 436 91 11
www.klupamazon.com
Golden Key Bördübet Tel: (0252) 436 92 30
www.bordubet.com.tr
Görmeden dönmeyin:
Yıllar önce bölgede saklanan İngiliz askerleri, çevredeki kuş türlerinin çokluğu nedeniyle yöreyi ‘Bird the Bed’ (Kuş yatağı) olarak adlandırır ve bu ad zaman içinde yöre halkı tarafından Bördübet’e döner. Yeşillikler içindeki yerli ‘Amazon’a adını veren bu çok çeşitli kuşları görmeyi ihmal etmeyin.
Nerede kalınır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...