31 Ekim 2011 Pazartesi

Evde Lolipop yapımı




Çocukluğumun en çok sevdiğim ayrıntılarından biridir Lolipop şekerler.  Akide şekerinin çubuklusu da diyebiliriz. Yapımı çok kolaymış. Videoyu izlerken aklıma gelen fikir şuydu, lolipop kalıbı yoksa buz kalıplarına dökülüp üzerine bir kürdan konulabilir lolipop çubukları niyetine :)
İlla ki lolipop şeker istiyorum diye tutturan ufaklıklara hazır şeker yedirmek istemeyen anneler için geliyor bu video ve tarif.






- 2 su bardağı şeker
- 2/3 su bardağı su (isterseniz vişne suyu da kullanabilirsiniz)
- 1/4 tsp (çay kaşığı) krem tartar(krem tartar şeker kristalizasyonunu engellemek için kullanılır. Bunun yerine limon suyu da kullanabilirsiniz-1 tatlı kaşığı kadar)
- İsteğe bağlı gıda boyası, esans (vanilya-çikolata vb)
- Lolipop kalıpları , çikolata kalıpları ya da ısıya dayanıklı slikon kalıplar (ya da sadece yağlı kağıt)
- Lolipop çubukları ya da kürdan
- Yapışmayı önleyen sprey
Yapılışı:
1- Su, şeker ve krem tartarı (ya da limon suyunuI) ekleyin ocağın altını açın karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
2- 10 dakika kadar kaynayan şurubun şeker  yapım kıvamına geldiğini anlamak için şeker termometresi kullanabilirsiniz (şeker termometresi 150 santigrat derece) .Ya da, soğuk suyun içine 1 damla damlatın elinizle katılığını kontrol edin. Katı bir hal alıyorsa lolipop yapımına hazırdır.
3- Gıda boyası ve esası ekleyip tahta kaşıkla hızlıca karıştırın. Şeker donarsa, tekrar ocağa koyun.
4- Lolipop çubuklarını koyun, sıvı şekeri haznelere doldurun. Ya da, yağlı kağıdın üzerine dökün.
Soğumasını bekleyin. Küçük kurabiye poşetlerine koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...