11 Kasım 2011 Cuma

BİTKİSEL YAĞLAR 1

Adaçayı Yağı: Salvia triloba türünün çiçekli ve yapraklı kısımlarından su buharı distilasyonu yöntemi ile elde edilir.Karakteristik kokuya sahiptir. Yatıştırıcı ve tonik etkileri vardır. Sirkülasyonun yavaş olduğu durumlarda aşırı yorgunlukta ve ciltteki problemlerde kullanılır.
Ardıç Yağı: Juniperus oxycedrus türünün esansiyel yağı su buharı damıtma yöntemi ile elde edilir. Tatlı, ferah, odunsu-balsamik karakterde kokuya sahiptir.Antiseptiktir.Isıtıcı ve sıkılaştırıcı özellikleri vardır. Aromaterapide; kramplarda, sirkülasyonun yavaşladığı durumlarda ve selülitte kullanılır. Ayrıca yağlı ciltler ve aknede tonic etkisinden dolayı tercih edilir.
Ayçiçeği Yağı: Helianthus annuus türünün olgun meyvalarından soğuk sıkma yolu ile elde edilir. Vitamin E bakımından oldukça zengindir. Cilde kolayca nüfuz eder, nemlilik ve yumuşaklık kazandırır.
Bergamut Yağı: Citrus aurantium var. bergamia türünün meyve kabuklarından ekstraksiyon yöntemi ile elde edilir. Ferah, tatlı-meyve ve balsamik karakterde kokulara sahiptir. Sıkılaştırıcı, canlandırıcı ve antiseptik özelliktedir. Aromaterapide; depresyon, yorgunluk, stres gibi durumlar ile akne ve yağlı ciltlerin tedavisinde kullanılır.
Biberiye Yağı: Rosmarinus officinalis türünün çiçekli dallarından su buharı damıtma yöntemi ile elde edilir. Ferah, bahar, odunsu ve nane karakterlerinde kokulara sahiptir. Antiseptik, canlandırıcı ve dinçleştirici etkileri vardır. Aromaterapi; baş ağrılarında, nefes alma problemlerinde ve zayıf sirkülasyonda veya kepekte kullanılır. Isıtıcı etkisinden dolayı vücuda masaj yolu ile uygulanarak ağrılı kasların tedavisinde de kullanılır.


Buğday Tohumu Yağı: Triticum vulgare türünün olgun tohumlarından soğuk sıkma yöntemi ile elde edilir. Yağ asitleri, fosfolipitler, sterol, ą ve β- tocopherol ile provitamin A içermektedir.Doğal E vitamini kaynağıdır. Antioksidan etkisi nedeniyle yaşlanma etkilerini azaltır. Ayrıca kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi nedeniyle cildin yenilenmesi ve canlanmasında etkilidir.
Ceviz Yağı: Juglans regia türünün meyvesinin iç kısmının önce soğukta sonra sıcakta sıkılması ile elde edilir. C vitamini ve antioksidan olarak bilinen flavonoidler içerir. Cildi besler, emilimi kolaydır.
Civanperçemi Ekstresi: Achilea millefolium türünün kurutulmuş çiçekli ve yapraklı kısımlarından elde edilir. Antiseptik özelliğine sahiptir. Tonic ve yatıştırıcı etkileri vardır. Saçlarda sağlıklı bir görünüm için kullanılır.
Çörekotu Yağı: Nigella sativa türünün olgun tohumlarından sıkılarak elde edilir. Kırmızımtırak kestane renklidir. Saç dökülmesi ve kepeğe karşı etkilidir.
Defne Yaprak Yağı: Laurus nobilis türünün yapraklarından elde edilir. Aromaterapide; rahatlatıcı, ısıtıcı ve antiseptik olarak kullanılır.
Fesleğen Yağı: Ocimum basilicum türünün yapraklı ve çiçekli dallarından ekstraksiyon yöntemi ile elde edilir. Tatlı ve baharatlı kokuya sahiptir. Tonik etkisi vardır. Cildi canlandırıcı ve sıkılaştırıcı olarak kullanılmaktadır.
Fındık Yağı: Corylus maxima türünün olgun tohumlarından soğuk sıkma yolu ile elde edilir. Protein bakımından zengindir. E, A, C ve B vitaminleri içerir. Cilde kolayca nüfuz eder, emilimi kolaydır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...