11 Kasım 2011 Cuma

BİTKİSEL YAĞLAR 2



Hint Yağı: Ricinus communis türünün olgun ve kurutulmuş tohumlarından soğukta sıkma yolu ile elde edilir. Renksiz ve soluk sarı renkli, kıvamlı hafif kokulu bir yağdır. Cilt hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Saç dökülmesi ve bakımında etkilidir.
Isırgan Ekstresi: Bazı Urtica türlerinin kurutulmuş veya taze yapraklarından elde edilir. Antiseptik ve tonik etkilidir. Özellikle yağlı ve kepekli saçların bakımında kullanılır.
Ihlamur Ekstresi: Değişik Tilia türlerinin kurutulmuş çiçeklerinden elde edilir. Antimikrobiyel ve yatıştırıcı etkileri mevcuttur.
Karanfil Yağı: Eugenia caryophyllata türünün çiçek tomurcuklarından su buharı damıtma yöntemi ile elde edilir. Yağının sıcak ve keskin kokulu buharı vardır. Uyarıcı, ısıtıcı, canlandırıcı ve afrodizyak etkileri mevcuttur.
Kayısı Çekirdeği Yağı: Prunus armeniaca türünün çekirdeklerinden soğuk sıkma yöntemi ile elde edilir. A Vitamini bakımından zengindir. Özellikle cilt bakımında ve göz çevresi kırışıklıklarında kullanılır. Ciltte yumuşak ve pürüzsüz bir etki bırakır.
Kekik Yağı: Bazı Origanum türlerinin çiçekli dallarından su buharı damıtma yöntemi ile elde edilen uçucu yağdır. Bu türler pembe veya beyaz çiçekli, küçük yapraklı ve kuvvetli kokuludur. Antiseptik ve kan dolaşımını hızlandırıcı etkileri vardır.
Lavanta Yağı: Levandula angustifolia türünün kurutulmuş çiçeklerinden su buharı distilasyonu yöntemi ile elde edilir. Rahatlatıcı ve yatıştırıcı etkileri vardır.Güçlü antiseptiktir.Cildi sakinleştirir, canlandırır ve dinçleştirir. Aromaterapide; stres, yorgunluk ve depresyon gibi durumlarda, cilt problemlerinde ve ağrılarda kullanılır
Limon Yağı: Citrus limonum türünün kabuklarından ekstrakte edilerek veya sıkılarak elde edilir.Limonsu ve ferah kokusu vardır. C vitamini bakımından zengindir. Antiseptik, dinçleştirici, deodorizan ve uyarıcı etkileri vardır. Aromaterapide; bedensel ve zihinsel yorgunlukları gidermede, problemli ciltlerde ve ağrılı durumlarda kullanılmaktadır
Melisa Yağı: Melissa officinalis türünün yapraklarından elde edilir. Cildi besleyici ve temizleyici özellikleri vardır. Serinletici, rahatlatıcı ve getirici olarak da kullanılabilir.
Mersin Yağı: Myrtus communis türünün yaş yapraklarından su buharı damıtma yöntemi ile elde edilir. Ferah ve meyve kokuludur. Tonik etkisi vardır. Uyarıcı olarak yada bedensel yorgunluğu gidermede kullanılır.
Nane Yağı: Mentha piperita türünün çiçekli ve yapraklı dallarından su buharı damıtma yöntemi ile elde edilir. Karakteristik ve keskin kokuludur. Yatıştırıcı, canlandırıcı ve serinletici etkileri vardır. Aromaterapide; baş ağrısı, zihinsel yorgunluk ve kas ağrılarında kullanılmaktadır.
Okaliptüs Yağı: Eucalyptus türlerinin taze yapraklarından su buharı damıtma yöntemi ile elde edilir. Uyarıcı kokusu vardır. Ciltte serinletici etki bırakır. Aromaterapide; ateş, nezle, soğuk algınlığı gibi durumlarda tercih edilir. Kas ağrı ve sızınlarında, burkulmalarda yatıştırıcı olarak kullanılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...