11 Kasım 2011 Cuma

BİTKİSEL YAĞLAR 3

Paçuli Yağı: Pogostemon cablina ğacının kuru yapraklarından ekstraksiyon yöntemi ile elde edilir. Odunsu, topraksi ve tatlı kokusu vardır. Az miktarda kullanıldığında bile uyarıcı etki gösterir. Antiseptiktir.Aromaterapide; yorgunluk, gerginlik, stres, yanık, kepek, akne, egzama gibi durumlarda ve yağlı ciltler veya saçlı deride kullanılabilir.

Papatya Ekstresi: Matricaria chamomilla türünün gölgede kurutulmuş çiçek durumlarından elde edilir. Ciltte yatıştırıcı ve yumuşaklık verici etkisi vardır. Cilt bakımında akne, alerji, yanık, egzama, yaralar, baş ağrısı ve stres gibi durumlarda kullanılır. Toksisitesi oldukça düşük olduğundan çocuklarda da kullanılabilir.
Sandal Ağacı Yağı: Santalum album ağacının köklerinden ve gövdesinden ekstraksiyon yöntemi ile elde edilir. Meyvemsi- tatlı ve odunsu karakterde kokuya sahiptir. Antiseptik, rahatlatıcı ve yatıştırıcı etkileri vardır. Afrodizyaktır. Aromaterapide; uykusuzluk, stres, gerginlik, depresyon gibi durumlarda, çatlamış ve yıpranmış ciltlerde kullanılır.
Sardunya Yağı: Pelargonium graveolens türünün taze meyvelerinden ve yapraklarından ekstraksiyon yöntemi ile elde edilir. Güle benzer tatlı, limon ve nane kokusundadır. Tonik olarak kullanılabilir. Sinir sistemi üzerinde sakinleştirici etkileri vardır. Hafif antiseptiktir, cilde yumuşaklık verir.Dinlendirir. Rahatlamanızı ve kolay uyumanızı sağlar. Kesiklerde, burkulma, egzama ve akne de kullanılabilir.
Sedir Yağı: Cedrus atlantica ve Cedrus libani türlerinin ağacının odunundan ekstraksiyon yöntemi ile elde edilir. Odunsu kokuya sahiptir. Ciltte uyarıcı, canlandırıcı ve tonik etkileri vardır. Aromaterapide; kepek, incelen saçlar, egzama, yağlı ciltler ve aknenin tedavisinde kullanılır. Ayrıca stresin giderilmesinde yardımcı olur.
Sığla Yağı (Günlük): Liquidambar orientalis türünün gövdesinden elde edilen bir balsamdır. Antiseptik ve yara iyi edici özellikleri vardır. Bu nedenle cilt problemlerinin tedavisinde kullanılır.
Tatlı Badem Yağı: Amygdalus communis türünün olgun tohumlarından sıkma yolu ile elde edilir. Hafiftir, ciltten kolayca emilir. Protein ve D vitamini bakımından zengindir. Düzenli olarak kullanıldığında cildi besler ve yıpranmalara karşı korur.
Turunç Yağı: Citrus aurantiumvar. amara türünün meyvesinin kabuklarından elde edilir. Tatlı ve turunçgil kabuğu kokusundadır. Antiseptik, ısıtıcı ve tonik etkileri vardır. Aromaterapide; yağlı ciltlerde, romatizmada, dolaşım zayıf olduğu durumlarda, selülitte, nefes alma problemlerinde, soğuk algınlığı, ateş gibi durumlarda kullanılır. Kışın çok iyi bir ısıtıcı, yazın çok iyi bir canlandırıcı ve enerji vericidir.
Üzüm Çekirdeği Yağı: Vitis vinifera türünün olgun çekirdeklerinden soğuk sıkma yolu ile elde edilir.E Vitamini bakımından zengindir. Antioksidandır. Hafif ve ciltten kolayca emilen bir yağdır. Kullanımdan sonra cilde yumuşaklık kazandırır. Masaj için idealdir.
Ylang Ylang Yağı: Canana odorata türünün ağacının taze çiçekli kısımlarından ekstraksiyon yöntemi ile elde edilir. Tatlı, etkili floral kokuya sahiptir. Aromatik ve ferahlatıcıdır. Cildi ve saçları yenileyicidir. Afrodizyaktır. Zihinsel ve duygusal olarak etkileyicidir. Aromaterapide; stresi ve gerginliği uzaklaştırmak ve ruh halini düzeltmek için kullanılır.
Zencefil Yağı: Zingiber officinalis türünün ağacının kuru köklerinden ekstraksiyon yöntemi ile elde edilir. Limonsu, odunsu, baharatlı karakterlerde kokuya sahiptir. Isıtıcı, uyarıcı ve antiseptik etkileri vardır. Afrodizyaktır. Aromaterapide; kan dolaşımını hızlandırmak, öksürüğü gidermek, kasların gevşemesini sağlamak için kullanılır.
Zeytin Yağı: Olea europaea türünün olgun meyvelerininden sıkma yolu ile elde edilir. A ve E Vitaminleri bakımından zengindir. Cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır. Ciltten kolayca emilir.
Zambak Ekstresi (Beyaz): Lilium candidum L. türünün çiçeğinin su buharı distilasyonu ile elde edilir. Nemlendirici, tazelik ve yumuşaklık verici etkilere sahiptir. Kuru saç ve cilt bakımında kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...